Wat kun je op een krachtplaats doen?
Krachtplaatsen zijn er niet om alleen maar iets te krijgen, bij te tanken of te genezen.
Krachtplaatsen schenken energie en deze kun je ontvangen, maar niet verlangen of verwachten.
In het proces van luisteren en je overgeven krijg je ingevingen; ideeën of gedachtenflitsen, ontwaakt de intuďtie, straalt het hart, groeit de ziel en het aura.
Allereerst is het noodzakelijk om de “waarneming” te scherpen. Als je een krachtplaats opzoekt stel je dan open en wees niet teleurgesteld als je niet direct iets merkt of geen bijzondere belevenis hebt.
Een krachtplaats ontsluit zich niet zo eenvoudig als je er een keer doorloopt of iets probeert te voelen. Laat de plek door meerdere bezoeken op je inwerken.
Kleine rituelen, een stil gebed, een boeket bloemen of een meditatie helpt meer, dan het “checken”. Het gaat om je hart en de overgave en niet om het hoofd en de kennis. lees verder>>


Om zich met een krachtplaats te verbinden zijn meditaties en visualisaties helpend. Zoek op de krachtplaats een plek, die je aantrekt of laat je leiden.
Ga zitten met een rechte wervelkolom en adem diep in en uit. Laat de adem vrij stromen en kijk alleen maar.
Om gedachtestromen te onderbreken kun je een mantra gebruiken. Stel je voor hoe de wervelkolom zich onder je verlengt en steeds dieper in de aarde doordringt.
Verbeeld je daarmee door de bodem en alle steenlagen heen te gaan tot het middelpunt van de aarde. Daar veranker je jezelf.
Blijf in deze toestand tot je je werkelijk met de aarde verbonden voelt. (stabilisering) Nu stel je je voor dat je in een witte lichtzuil zit, die uit de kosmos komt.
Dit licht stroomt door alle cellen van je lichaam, reinigt en harmoniseert de omgeving tot je verzadigd bent. Mis je een bepaalde kleur, laat die kleur toe tot je innerlijk. Weet je niet welke kleur je mist, schrijf dit dan als vraag op een imaginair innerlijk beeldscherm en kijk toe wat als eerste beeld of schrift verschijnt.
Het komt op de eerste ingeving aan. Nu vraag je de plaats of boom waar je zit wat je zou kunnen doen of geven. In ieder geval kun je het witte of gekleurde licht in de aarde laten stromen als de wortels van een boom.
Geef je hoop en liefde aan dit licht mee en sluit vrede met de aarde en al haar schepsels.


Harztocht on LinkedIn

laatste wijziging: 23 december 2012