In de Harz kunt u op diverse plaatsen op 'Kruidenexpeditie'. We hebben een paar bijzondere kruidentuinen voor u op een rij gezet.Kloster Michaëlstein:
Bij het middeleeuwse Cisterciënzer klooster ligt een prachtige tuin. Oorspronkelijk leverancier voor apotheken. Nu vind je achter de kloostermuur een kruidentuin naar
middeleeuws model aangelegd. Je vind veel informatie over geneeskrachtige-; tuin- en geurkruiden. Er is een groente- en fruit gedeelte en een siertuin.

Harzer Kräuterstieg: Stangerode.
Trek een ruime tijd uit voor deze fantastische natuurlijk aangelegde kruidentuin met uiterst informatieve en vriendelijke eigenaars. Naast geneeskrachtige-; tuin- en geurkruiden ook een inheemse en uitheemse ontdekkingsreis.

Europa Rosarium Sangerhausen:
Op een totale oppervlakte van 12,5 hectare staan 75.000 rozen, in totaal 8300 soorten. Daarmee staat de grootste collectie rozen ter wereld in het Guiness Book of Records. Tijdens een wandeling in de hoofdbloeiperiode tussen eind mei tot midden juli is het hele park doordrongen van de verleidelijke geur van vooral oude rozensoorten.

Kräuter Park Altenau
Dit park is geopend in 2004 en is nu al het grootste kruidenpark in Duitsland. Het is een genot voor je zintuigen om alle kruiden en specerijen te ruiken en aan te raken.
Het grote aanbod van kruiden, specerijen en fruit zal voor u een verassing zijn. Had u ooit geweten dat er zoveel soorten mint zijn? Vooral de ananas en lavendel mint zijn heel intensief. Als u van koken houdt zult u een andere kijk krijgen op verschillende combinaties en is het zeker een inspiratie om eens wat nieuws te proberen.
U kunt meekijken hoe ze de kruiden mengen. En als u thuis verder wilt genieten, kunt u zaden kopen of zelfs kruiden en specerijen via het internet bestellen.
Harztocht on LinkedIn

laatste wijziging: 23 december 2012