Goslar
De keizerstad aan de noordrand van de Harz ligt in voormalig West-Duitsland. Goslar kent een modern centrum en een historisch stadscentrum.
In dit laatste deel van de binnenstad vind je zo'n 1500 vakwerkhuizen met smalle steegjes; een prachtig marktplein waar het historische raadhuis staat en gezellige terrasjes; een prachtige romaanse kerk met zijn opvallende torens en het keizerlijk paleis uit de 11de eeuw.
Goslar is de tweede stad in de Harz, die op de Unesco werelderfgoed staat en ademt de middeleeuwse sfeer. Bijzonder zijn de "kemenaten" ofwel de laatgotische burgerhuizen die ruim 500 jr. oud zijn. De stad die zijn rijkdom verkregen heeft door het delven van zilver; koper en erts in de mijnen van de Rammelsberg werd door de keizer verkozen als verblijf voor de bijeenkomsten van verschillende koningshuizen.
Deze geschiedenis vind je terug in de schitterende zaal binnen de Kaiserpfalz op een serie monumentale schilderijen. Op het voorhof zie je zowel keizer Wilhelm 1, als de beroemde Barbarossa te paard, dat het geheel onmiddellijk zijn bijzondere status geeft.
Deze stad is zeker een bezienswaardigheid die je moet inplannenHarztocht on LinkedIn

laatste wijziging: 08 januari 2013